ZEEKLAS: Donderdag 28 september 2017

Hallo iedereen,

vandaag kregen we in de voormiddag voor het eerst wat regen te verwerken. Dat hield ons echter niet tegen om met de fiets naar Nieuwpoort stad te trekken. Daar kregen we uitleg over de soorten havens, het sluizencomplex De Ganzepoot en het Albertmonument. We gingen zelfs bovenop het monument een kijkje nemen. Daar hadden we een adembenemend zicht over de stad Nieuwpoort.
Deze namiddag trokken we met de kusttram richting De Panne. Daar leerden we in het provinciaal domein De Nachtegaal heel wat bij over de dieren en het leven aan de Belgische kust.
Terug in ons verblijf profiteerden we, na ons avondmaal, van de opklaringen : we speelden op het strand.
Deze avond maken we nog een strandwandeling en starten we al met het pakken van onze koffers (heel wat kinderen vertonen toch al wat vermoeidheidsverschijnselen hoor na deze intensieve week).

Groetjes vanuit Nieuwpoort!

Lees meer...

L5-6 ZEEKLAS : Woensdag 27 september 2017

Lieve ouders, 

Afgelopen nacht sliepen we echt heerlijk. Grotendeels omdat we onze lieve wensen voor jullie konden neerpennen, maar toch ook een heel klein beetje omdat het al enkele intensieve dagen waren (en wat kortere nachten)... 
Deze voormiddag trokken we naar het visserijmuseum. We maakten er kennis met de vissersfamilies doorheen de geschiedenis. Wist je dat je er zelf een Morse-bericht kunt versturen en dat we van dichtbij naar vissen mochten kijken? Een fantastische ervaring voor ons allemaal! Het vissershuisje gaf ons een mooie indruk van hoe het vroeger was. Vervolgens genoten we ter plaatse van ons lunchpakket. Daarna fietsten we een eind verder naar het strand van Oostduinkerke. Daar konden we het werk van de garnaalvisser van dichtbij bekijken. 
Na de uitleg van de paardenvisser hadden de kinderen genoeg gewerkt voor een woensdag, tijd voor ontspanning! Bij het woord ontspanning dachten jullie kinderen meteen aan : Sun Parks! Glijden, bommetje, zwemmen, plonzen, ... tot we oma -en opahandjes hadden. 
Momenteel zijn jullie lieve spruiten aan het knutselen en daarna kruipen we onder de wol. Slaapwel!

Lees meer...

L5-6 ZEEKLAS : Dinsdag 26 september 2017

Hoi iedereen,

dag twee loopt stilaan op zijn einde. Deze morgen trokken we, na een stevig ontbijt, met de fiets naar Koksijde.
Daar hebben we in de voormiddag een bezoek gebracht aan het museum Ten Duinen. We gingen er in drie groepen op verkenning. We zagen er onder andere de restanten van de opgegraven abdij en we bekeken een adembenemende film over het leven van de monniken.
Daarna fietsten we naar de Hoge Blekker. Dit is de hoogste duin van de Vlaamse kust. En dat zullen we geweten (lees : gevoeld aan de kuiten) hebben. Nadat we er ons lunchpakket nuttigden, mochten we er ons uitleven in het mulle zand...
Vervolgens reden we naar de vzw 'Vrienden der Blinden'. Dit is een centrum waar men honden opleidt om blinden of slechtzienden het leven wat aangenamer en makkelijker te maken. Lieve hondjes dat er daar zaten!!! 
Na ons vieruurtje fietsten we terug naar Sandeshoved.
Deze avond deden de kinderen het mysterieuze moordspel....
Daarna gingen ze naar hun kamer om zich te douchen, een briefje naar jullie te schrijven en tot slot de dag te overlopen...

Wees maar zeker dat we het hier goed hebben...
Veel liefs

Lees meer...

L5-6 ZEEKLAS : Maandag 25 september 2017

Goeieavond nieuwsgierige mama's en papa's,

we zijn vandaag in een nieuw zeeklasrecord aangekomen : enerzijds door het schitterende weer, maar anderzijds doordat jullie kinderen fantastisch gefietst hebben.
Nadat we ons lunchpakket hebben verorberd, trokken we naar de duinen om er heel wat bij te leren over de verschillende planten.
Na ons vieruurtje werkten we op het strand met de zeekoffers.

Omstreeks de klok van 18uur was het tijd om de hongerige magen te vullen.
Deze avond wandelden we nog tot aan het staketsel.

Daarnet was er bezinning en zongen we de avond uit met enkele zeeklasliederen...
Ondertussen liggen de kinderen in bed en kunnen ze genieten van een deugddoende nachtrust.

Wist je dat we op onze eerste dag een jarige hadden : HIEP HIEP HOERA voor Mauritz!!!

Vele groeten,
de zeeklassers

Lees meer...

L5-6 Naar de Knokkebrug

Op dinsdagnamiddag 12 september gingen we met klas 5 en 6 op uitstap. Na een vlekkeloze fietstocht kwamen we aan bij de Knokkebrug. Daar werden we in drie groepen verdeeld.
Bij juf Lorrie kregen we uitleg over de begrippen bron en monding, het verschil tussen een rivier en een kanaal, het belang van de Ieperlee,...
Juf Inge begeleidde enkele opdrachten zodat we stroomopwaarts en stroomafwaarts, linker- en rechteroever,... vlotjes onder de knie kregen.
Samen met meester Björn deden we proefjes i.v.m. de snelheid van het water, de diepte van de IJzer,...
Een leuk 'uitje' en tevens een geslaagde repetitie voor de vele fietstochten op zeeklas... 

Lees meer...

L5-6 Wie gaat mee op zeeklas?

Deze enthousiaste jongens en meisjes vertoeven eind september een week aan onze Belgische kust : 

21 stoere zeebonken uit het vijfde leerjaar
22 coole piraten uit het zesde leerjaar

Lees meer...

L5-6 ZEEKLAS : Vrijdag 29 september 2017

Beste zeeklassers,

we zijn blij dat iedereen veilig en wel terug thuis is geraakt na een geslaagde zeeklasweek, wat een weer!
Jullie hebben zich deze week voortreffelijk gedragen, goed meegewerkt en heel veel gesmuld.
Geniet van jullie eigen bedje, het kermisweekend en (goed en wel uitgerust) tot maandag...

Juffen Anne en Inge & Meester Björn