27/9/2017 SVS-activiteiten weer volop van start

Onze school heeft veel aandacht voor beweging en sport. In de eerste plaats tijdens de lessen L.O. (lichamelijke opvoeding) van meester Jan. Daarnaast nemen we echter ook deel aan heel wat activiteiten van het SVS. Ook 'sport na school' (i.s.m. de gemeentelijke sportdienst) gaat door in onze sportzaal. Een woordje uitleg ...

                                            svs01logohouthulst01

 Wat is SVS?

De Stichting Vlaamse Schoolsport is de enige erkende schoolsportfederatie voor alle Nederlandstalige scholen van de drie onderwijsnetten.
SVS verzorgt en ondersteunt sport op school aanvullend op de les Lichamelijke Opvoeding.
SVS stimuleert de sportbeoefening van alle leerlingen, getalenteerde sportieveling maar zeker ook de minder of niet-sportieve leerling.
SVS wil elke jongere laten proeven van diverse sporten zowel competitieve als recreatieve, traditionele als nieuwe.
SVS helpt de brug slaan tussen lichamelijke opvoeding op school en de sportbeoefening in de sportclub.
SVS wil elke jongere aanzetten tot een permanente sportbeoefening - hier, nu en later - tot het inbouwen van fysieke activiteiten in het dagelijkse leven en tot een gezonde en dynamische levenshouding.

Aan welke SVS-activiteiten nemen wij deel?

L6: doe-aan-sport-beurs / voetbal (toernooi)

L5: American games / voetbal (toernooi)

L4: park- en bosspelen / badmintoninstuif / dans / tussen 4 vuren (toernooi)

L3: alles met de bal / badmintoninstuif / dans / tussen 4 vuren / meester op de fiets

L2: korfbalinstuif / estafetteloop / meester op de fiets

L1: korfbalinstuif / estafetteloop / meester op de fiets

Nog niet alle data liggen vast. Kijk op de agenda voor de laatste wijzigingen!

Als ouder kun je hieraan meewerken door je dochter/zoon te stimuleren om deel te nemen aan deze (naschoolse) sportactiviteiten.

En wat is 'sport na school'?

Vanaf oktober 2017 starten wij, in samenwerking met sportdienst Houthulst, met 'sportsnack'. Alle kinderen van het 1ste t.e.m. het 6de leerjaar kunnen zich inschrijven voor één extra uurtje naschoolse sport op school. Plezierbeleving en recreatief bewegen staan centraal en de lessen worden aangepast aan de leeftijd, de ontwikkeling en de interesse van de kinderen.
Er is aandacht voor de verdere motorische ontwikkeling van het kind door een gevarieerd aanbod van allerlei bewegingsvaardigheden zoals: lopen, springen, gooien, vangen, klimmen, hangen, tuimelen, bewegen op muziek, sportspelen, ... en dit op kindvriendelijke en speelse wijze gebracht.
De lessen worden gegeven door juf Jade.
(iedere maandagavond van 16.15 u. t.e.m. 17.15 u. in de sportzaal van onze school vanaf 9 oktober / inschrijven vooraf / inlichtingen bij juf Jade)